27.2.2014

Lapasissa kimaltaa

Fb:n Lankahamstereissa oli myynnissä vajaa kerä Silver Dream lankaa. Siitä ajatus sitten lähti tehdä bling bling-lapasia. 

Ensimmäisenä puikoille pääsi Kiemurakukka-lapaset, jonka ohje löytyy Villapallon blogista Klik 







Sitten löysin äitini ohjekansion kätköistä Marraslumi-lapasten ohjeen. Ohje on julkaistu Kodin Pellervo-lehdessä tänä vuonna. 





Molemmissa malleissa on lankana ollut Silver Dream sekä musta 7 veljestä. Puikkoina oli 4mm KnitPro Cubics paitsi Kiemurakukkien resorissa 3,5mm Kollagen alumiiniset neliskanttiset. 
Lankaa kului Kiemurakukkasiin 66g ja Marraslumi-lapasiin 76g. 


18.2.2014

Poikasille sukkia

Niin ne vaan nuo lapsukaiset kasvaa ja sukat tahtoo jäädä pieneksi. Paikallisesta kangaskaupasta löysin kerän Regian Fluormania Color-lankaa ja siitä päätin neuloa pojille uudet sukat. Jämistä ja valkoisesta Woolista tuli vielä pienet sukat tälle uudelle tulokkaalle.

Lankaa meni yhteensä 114g ja puikot oli 3mm KnitPro Cubicsit. Fluormania lankaa jäi jäljelle 4g eli aika tarkkaan tuli kulutettua :)





Näissä isommissa sukissa varressa oli 13s/puikko ja terässä 11s/puikko. Pienissä sukissa oli varressa 10s/puikko ja terässä 9s/puikko.

16.2.2014

Motivaatio-säärystimet

Ystäväni aloitti vuoden alussa tupakkalakon ja lupasin neuloa hänelle säärystimet. Niihin sisältyi kuitenkin vaatimus olla tupakoimatta maaliskuun alkuun saakka. Sitten hän saa säärystimet käyttöönsä, mutta omaksi vasta, kun tupakkalakko on kestänyt kesäkuun alkuun. Joo, olen julma ystävä :D

Väreiksi ystäväni halusi vihreän ja valkoisen 7 veikan. Itse valitsin mallin, johon törmäsin Facebookin Voihan villasukka!-ryhmässä. Mallin nimeä en tiedä, mutta oli kiva ja helppo neuloa. Puikot oli 4mm KnitPro Cubics ja lankaa meni 122g.


Aluksi neuloin 10krs 2o2n-resoria. Sitten 4krs oikeaa vihreällä ja 1krs oikeaa valkoisella. Seuraavat 5krs 3o3n valkoisella. Sitten taas 4krs oikeaa vihreällä ja 1krs oikeaa valkoisella. Seuraavat 5krs valkoisella 3n3o. Näitä jatkettiin niin pitkään, että pituus oli sopiva. Lopuksi vihreällä 5krs oikeaa ja 10krs 2o2n-resoria. Ja päättely löysästi. 

3.2.2014

Toiset maatuskat

Tilaustyöksi tuli toiset pinkit maatuskat Ystävänpäiväksi. No hiukan innostuin neulomaan ja noiden maatuskojen neulomiseen meni yhteensä 8,5 tuntia + langanpäättelyt. 

Lankoina valkoinen ja pinkki 7 veikka, puikot 4mm KnitPro Cubics ja langan kulutus 82g.