18.11.2015

Turunmaan Tähti

Kodin Pellervo-lehdessä oli taannoin kauniita lapasmalleja. Tällä kertaa päätin neuloa Turunmaan tähti-lapaset. Langoiksi valikoitui Silver Soft ja Viking Ville, jotka ostin reilu viikko sitten Tampereen Lankamaailmasta. Samalla testasin eka kertaa KnitPron Zing-puikkoja. Ja on kuulkaas ihan huippu-puikot. Kevyet ja lanka luistaa hyvin. Lankana siis Silver Soft ja Viking Ville, puikot 4mm KnitPro Zing, langankulutus 78g.

Ohjeessa oli muuten ihan pieni virhe. Aloituksessa on 52 silmukkaa, mutta kun tuo tähtikuvio alkaa, niin on lisättävä kaksi silmukkaa. Eli kämmenpuolella on 27 silmukkaa ja selkäpuolella 27 silmukkaa myös. Muuten ei mene kuvio tasan. 8 kommenttia:

 1. Ostin kyllä lapasohjeiden takia yhden Pellervo-lehden tänä vuonna ja haluaisin tarkistaa, missä numerossa tämä lapaspari on, kun en löydä nyt sen ostamani lehden näin äkkiseltään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä Zing-puikoista, joista tykkään älyttömästi. Pitäisi varmaan ostaa lisää kokoja, kun kahdet eivät riitä (2,5 ja 2,75 mm).

   Poista
  2. Mulla on kyllä semmoinen kutina, että lehti on viime vuodelta. Mulla ei itselläni ole lehteä, vaan otin äidin lehdestä kopiot itselleni. Lehti on kyllä edelleen tallessa isäni luona, mutta pääsen asian tarkistamaan vasta kuukauden päästä.

   Poista
 2. Kaivoin juuri numerot 2/2014 ja 2/2015 esiin ja etsin tämän lapasmallin. Joo, olet oikeassa, että malli löytyy viime vuodelta eli numerosta 2/2014. .

  VastaaPoista
 3. Kauniit ovat! Värityskin ihana tähtitaivas.

  VastaaPoista

Kommenttisi piristäisi päivääni. Kiitos :)